Türk-İş bile isyan etti

Türk-İş bile isyan etti
Katıldığı toplu sözleşmelerde AKP iktidarının bugüne kadar işçileri memnun etmeyen zam oranlarına bile hiç itiraz etmeyen hatta bir görüşmede mikrofonu açık unutarak Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Uzasa işi...

Katıldığı toplu sözleşmelerde AKP iktidarının bugüne kadar işçileri memnun etmeyen zam oranlarına bile hiç itiraz etmeyen hatta bir görüşmede mikrofonu açık unutarak Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dediği duyulan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye gıyabında çıkıştı. Atalay, Ankara’da düzenlenen Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) 4. Olağan Kongresi’nde asgari ücret ve gelir vergisiyle ilgili mayıs sonu, haziran başında yüzde 27’lik vergi dilimine girildiğini hatırlattı, “Bu sürdürülebilir, devam edecek adil bir sistem değil. Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor” dedi.

“6 ay kala, 5 ay kala asgari ücret konuşulur mu? Umut mu satacağız? Emek mi satacağız? Beş ay kala yetkili yetkisiz herkes konuşuyor. Konuşmanın ne faydası var?” diyen Atalay, şöyle devam etti:

“Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar. İktidar muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam devam ediyor. Ağzımı açmıyorum. Asgari ücreti, görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum. Şimdi niye konuşayım?”