Türkiye 3 maymunu oynuyor

Türkiye 3 maymunu oynuyor
Şanlıurfa›nın Suruç ilçesinde 2,5 yıl önce seçim çalışmaları sırasında AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız›ın korumalarıyla yaşanan silahlı kavganın ardından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar,...

Şanlıurfa›nın Suruç ilçesinde 2,5 yıl önce seçim çalışmaları sırasında AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız›ın korumalarıyla yaşanan silahlı kavganın ardından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, bir hafta önce oğluyla beraber Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemine başladı. Şenyaşar, dün öğleden sonra “devlete hakaret ettiği” gerekçesiyle gözaltına alındı.
İfadesi alınmak üzere adliye binasına götürülen Emine Şenyaşar, Aralık 2020’de de Şanlıurfa AK Parti binası önünde yaptığı oturma eylemi sırasında gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Ferit Şenyaşar, altı gün önce Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek ve hastane saldırısında öldürülen babası Esvet ve yaralı abisi Adil’in ölümüyle ilgili devam eden soruşturmanın bir an önce tamamlanması ve Malatya’da devam eden dava ile birleştirilmesi talebiyle, Adalet Nöbeti adını verdikleri oturma eylemine başladıklarını söyledi.
Şenyaşar, “Babam ve abimin öldürülmesinden hiç kimse tutuklanmadı. Annem dün, oturduğu yerde ağıt yaktı, ağladı, ‘Nerde devlet, nerde hükümet, devlet yok mu, hükümet yok mu?’ diye sitem etti. Ama o ağıtından devlete hakaret ettiği iddia edilmiş ve hakkında hızlıca soruşturma açmışlar” dedi.