Türkiye arabuluculuk için ideal ülke

Türkiye arabuluculuk için ideal ülke
Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin 10 yıl aradan sonra Ankara’ya ilk kez gerçekleştirdiği ziyaret Hollanda basınında, 2017 yılından bu yana gergin olan iki ülke ilişkilerinin yumuşatılması konusunda önemli bir adım olarak...

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin 10 yıl aradan sonra Ankara’ya ilk kez gerçekleştirdiği ziyaret Hollanda basınında, 2017 yılından bu yana gergin olan iki ülke ilişkilerinin yumuşatılması konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, resmi ziyaret, Hollanda medyasında geniş yankı buldu. Kamu yayıncısı NOS’un yorumunda, Türkiye’nin, Ukrayna’daki savaşı durdurmak için NATO adına önemli bir rol oynayabileceği vurgulandı ve “Türkiye’nin aşağı yukarı tarafsız konumu NATO için değerli olabilir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Batı’dan uzaklaştığına dikkat çekilen yorumda, “Erdoğan son zamanlarda, Avrupa ve ABD ile yeniden bağlantı kurmaya çalışıyor. Muhtemelen kendi ülkesindeki statüsünü de yükseltmek için Batı’ya karşı biraz daha hoşgörülü. Türkiye mali sıkıntı içinde ve bu da Erdoğan’ın popülaritesine zarar veriyor” denildi.

‘ERDOĞAN, RUTTE’Yİ KOLLARINI AÇARAK KARŞILADI’
Hollanda Televizyonu, bu nedenle Erdoğan’ın Ukrayna’daki savaşı mükemmel bir fırsat olarak gördüğünü belirterek “Türkiye, NATO adına arabuluculuk yapmak için ideal bir konuma sahip önemli bir ülke” görüşüne yer verdi.

Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf da, “Erdoğan, Ankara ziyaretinde Rutte’yi kollarını açarak karşıladı” başlığıyla verdiği haberde, ikili ilişkilerdeki gerilimin geride kaldığını vurguladı.