Türkiye ciddi olduğunu gösterdi, üyelik müzakerelerini engelledi

Türkiye ciddi olduğunu gösterdi, üyelik müzakerelerini engelledi
İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto eden Türkiye, iki ülkenin resmi başvurusu sonrasında başlaması gereken müzakereleri engelledi. Uluslararası haber ajansları son toplantıda Çavuşoğlu ile İsveç Dışişleri Bakanı...

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto eden Türkiye, iki ülkenin resmi başvurusu sonrasında başlaması gereken müzakereleri engelledi. Uluslararası haber ajansları son toplantıda Çavuşoğlu ile İsveç Dışişleri Bakanı arasında gerilim yaşandığını da duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hafta sonu gerçekleşen NATO zirvesinde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’e karşı sesini yükselttiği iddia edildi.

Reuters’ın haberine göre Çavuşoğlu Berlin'deki toplantıda, Türkiye'nin üyelik tekliflerini kabul etmesi için şartlar öne sürmekle kalmadı, aynı zamanda İsveçli mevkidaşı Ann Linde'ye karşı 'sesini yükseltti.' Üç NATO diplomatı bu anları "utanç verici" olarak niteledi.

Bir başka NATO diplomatı, Berlin’deki Alman Dışişleri Bakanlığı’nda oluşan gergin atmosferi anlatarak, “Bizim için tarihi bir andı ve Çavuşoğlu, Linde'nin 'feminist politikasından' rahatsız olduğunu, bunun çok fazla dram getirdiğini söyledi” dedi.