Türkiye ile ABD’yi karşılaştırdı: Burada marka takıntısı var

Türkiye ile ABD’yi karşılaştırdı: Burada marka takıntısı var
Oyuncu Kerem Bürsin, “Türkiye’de sınıfsal sorun var, Keanu Reeves her gün metroya biniyor kimseyi rahatsız etmiyor, burada zenginler kullanmıyor” ifadelerini kullandı.Bursin, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında...

Oyuncu Kerem Bürsin, “Türkiye’de sınıfsal sorun var, Keanu Reeves her gün metroya biniyor kimseyi rahatsız etmiyor, burada zenginler kullanmıyor” ifadelerini kullandı.
Bursin, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında uzun yıllar yaşadığı ABD ile şu an yaşadığı Türkiye arasındaki farklılıkları değerlendirdi. Türkiye’de sınıfsal farklılıkların olduğunu ve belli bir çoğunluğun marka takıntısıyla yaşadığını ifade eden oyuncu, şöyle konuştu:
“ABD’DE IRKÇILIK VAR”
“Mesela Amerika’da ırkçılık gibi öyle bir sistem var. Hapishaneden tutun neredeyse her şeyde bu durum var. Orada siyahilere hala yüzyıllardır devam eden ırkçılık problem mevcut”
“TÜRKİYE’DE SINIFSAL SORUN VAR”
“Burada benim gördüğüm daha çok sınıfsal sorun var. Benim gözlemlediğim, zengin birinin oğlu pizzacıda çalışmayacak. Veya o zengin adam metroyu kullanmayacak. Burada gördüğüm şey illa bir marka takıntısı var. Ben de metroya binebilirim, ilk üzüldüğüm şey oydu. Mesela Keanu Reeves her gün metroya biniyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Amerikalılar alışık orada, gündemde olmuyor”