TÜRKiYE MUZ CUMHURiYETi Mi?

TÜRKiYE MUZ CUMHURiYETi Mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün öğlen saatlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İki lider görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı’nın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün öğlen saatlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İki lider görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı’nın tehdit ve hakaret içerikli mektubuyla ilgili olarak ilk kez konuştu. “Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor, Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasının lideri cevap veriyor” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç devleti haline gelebilir. Nasıl olur da böyle bir açıklama buradan gelir. Bahçeli ile ilişkisi nedir bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.”

SORUMLUSU İKTİDAR OLUR

Gelcek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise, “Sayın Genel Başkan’a siyasi bir eleştiri dolayısıyla yöneltilen tehditler konusunda ise, kesinlikle öncelikle iktidarın bu konuya cevap vermesi gerekiyor. Reformlardan bahsedildiği günlerde eğer bir siyasi parti lideri açık şekilde tehdit ediliyorsa, öbür tarafta da toplum ayrıştırılıyorsa bunun sorumlusu iktidar olur” değerlendirmesinde bulundu.

90’lı yılların karanlığına dönmeyeceğiz
DEVA Partisi, Kılıçdaroğlu’nun tehdit edilmesine tepki gösterdi. Açıklamada “Adrese teslim afla tahliye edilen bu kişinin ve arkasını dayadığı kişilerin ülkemizi yeniden 90lı yılların karanlığına götürmesine izin vermeyeceğiz” denildi.