Türkiye pandemi yokmuş modunda

Türkiye pandemi yokmuş modunda
Artan hava sıcaklıkları nedeniyle nemli ve sıcak havadan bunalan vatandaşlar 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Türkiye’nin dört bir yanında sahillere akın etti. Yer yer pandemi kurallarının göz ardı edildiği görüntüler...

Artan hava sıcaklıkları nedeniyle nemli ve sıcak havadan bunalan vatandaşlar 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Türkiye’nin dört bir yanında sahillere akın etti. Yer yer pandemi kurallarının göz ardı edildiği görüntüler ortaya çıktı.
Son yılların en büyük iç turizm hareketliliği yaşanıyor. Birçok turizm bölgesinde oteller yüzde 100 doluluğa ulaşarak 15-20 gün öncesinden satışlarını kapattı. Antalya’da bir otel işletmecisi, geceliği 20 bin euroya olan vilların bile tamamen dolduğunu dile getirdi.
Butik turizm merkezleri Çıralı, Olimpos ve Adrasan bölgesinde de bütün tesislerin bayram dönemi için yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıklayan ağaç evler işletmecisi Kadir Kaya, “Rezervasyonu olmayanlar gelmesin, çünkü ne araba koyacak ne de çadır bile kurabilecekleri yer yok” dedi. Öte yandan sahillerde adım atacak yer kalmadı. Yine Antalya’da sahiller doldu taştı. Feribotların peş peşe geldiği Bozcaada, pandemi öncesi yılları aratmayan bir yoğunluk yaşandı.
GERİ ÇEVİRDİLER
Bartın’ın mavi bayraklı plaja sahip İnkumu tatil beldesi, yerli ve yabancı turist yoğunluğu nedeniyle araç girişine kapatıldı. Bartın Limanı yol ayrımında yolu dubalarla kapatan jandarma ve polis ekipleri, beldede park alanı kalmadığı yönünde uyardıkları sürücülerden geri dönmelerini istedi. Bunun üzerine çok sayıda araç, uygulama noktasından geri döndü. Sahile gitmek isteyen tatilciler, araçlarını Bartın Limanı yol ayrımında park ederek, Bartın Belediyesi özel halk otobüsleriyle beldeye ulaştı.