Türkiye parmakla gösteriliyor

Türkiye parmakla gösteriliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansın Geleceği zirvesinde konuştu, “Krizler yenmek içindir, bitmek içindir” diyerek “zamanın ruhuna” göre hareket etme çağrısı yaptı.Bakan Nebati, ekonomiyle ilgili yaptığı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansın Geleceği zirvesinde konuştu, “Krizler yenmek içindir, bitmek içindir” diyerek “zamanın ruhuna” göre hareket etme çağrısı yaptı.

Bakan Nebati, ekonomiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise her zamanki gibi iyimserdi, “Türkiye Ekonomi Modeli’ni anlatıyoruz, bizi dinliyorlar, izliyorlar, merak ediyorlar, sorguluyorlardı, şimdi nasıl oldu diye bakıyorlar, Türkiye Ekonomi Modeli dünyanın gündeminde” dedi.

Riskleri dikkat çeken Nebati, “Küresel ölçekte zorlu bir dönemde geçtiğimizin hepimiz farkındayız, öte yandan ülkemiz açısından yepyeni fırsatlar barındırdığının da çok net bir şekilde farkındayız. Bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kur korumalı TL mevduat sisteminin devreye girmesiyle döviz kurları tarafında yaşanan yüksek oynaklık dengelendi” diyen Nureddin Nebati’ye göre son 20 yıllık süreçte devrim niteliğindeki adımlar Türkiye’nin dünyada parmakla gösterilen bir finansal sisteme kavuşmasını sağladı.