Türkiye S-400’leri ABD’ye satamaz

Türkiye S-400’leri ABD’ye satamaz
Türkiye’yle yaşanan krizi aşmak için ABD’nin gündeme getirdiği ‘S-400’leri biz alalım’ önerisi, Rusya’nın tepkisini çekti. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi’nin sözcüsü Maria Vorobyova, bir açıklama...

Türkiye’yle yaşanan krizi aşmak için ABD’nin gündeme getirdiği ‘S-400’leri biz alalım’ önerisi, Rusya’nın tepkisini çekti. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi’nin sözcüsü Maria Vorobyova, bir açıklama yaparak ‘Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini Rusya’nın izni olmadan bir başka ülkeye ihraç edemeyeceğini’ söyledi.


Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy de, Ankara’nın ABD’nin sunduğu teklifi değerlendirmeyeceğine inandığını belirtti. Rus devlet ajansı Sputnik’in aktardığına göre Slutskiy, “Ankara ile Washington arasındaki gerginliği çözmek bahanesiyle Türkiye’den S-400’lerin satın alınması teklifi, ilkesizce ve alaycı. Ancak sanıyorum ki böyle bir şey mümkün olmayacaktır” dedi.
Cumhuriyetçi Senatör John Thune, ABD’yle Türkiye arasındaki S-400 krizinin aşılması için hava savunma sistemlerini Washington’ın almasını önermiş; Amerikan Ulusal Savunma Yetki Yasası’nda değişiklik teklifinde bulunmuştu.