Türkiye ve BM’den yeni anlaşma

Türkiye ve BM’den yeni anlaşma
Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Kalkınma İşbirliği Ofisi›nin İstanbul›da bölgesel ofisi kurulmasına yönelik ev sahibi ülke anlaşması imzalandı.Anlaşmaya, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi...

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında Kalkınma İşbirliği Ofisi›nin İstanbul›da bölgesel ofisi kurulmasına yönelik ev sahibi ülke anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve BM Kalkınma İşbirliğinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Oscar Fernandez-Taranco imza attı. Büyükelçi Sinirlioğlu, Türkiye’nin bu anlaşma üzerinde iki yılı aşkın süredir çalıştığını belirterek anlaşmanın imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sinirlioğlu, Kalkınma İşbirliği Ofisi’nin İstanbul’daki varlığının Türkiye için her zaman bir öncelik olduğunu söyledi. Sinirlioğlu, söz konusu ofisin BM Kalkınma Sisteminin omurgalarından biri ve küresel ve ülke düzeyindeki girişimler arasında bağlantı sağlanmasında önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Bu anlaşmanın Türkiye ve BM arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine dikkati çeken Sinirlioğlu, “Birleşmiş Milletler, Türkiye’deki varlığını sürdürüyor. İstanbul şu anda BM’nin çeşitli bölgesel ofislerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve BM arasında artan işbirliği sonucu İstanbul, çeşitli BM kuruluşlarının bölgesel merkezi haline geldi. Türkiye, İstanbul’u BM için daha büyük bir bölgesel ve küresel merkez haline getirmeyi hedefliyor” dedi.