Türkiye yeni haftaya yüreği ağzında giriyor

Türkiye yeni haftaya yüreği ağzında giriyor
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda ekonomideki son durumun ayrıntılarıyla masaya yatırılması bekleniyor. Memur ve emeklilere verilecek ek zammın da toplantıda ele alınacağı...

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda ekonomideki son durumun ayrıntılarıyla masaya yatırılması bekleniyor. Memur ve emeklilere verilecek ek zammın da toplantıda ele alınacağı belirtiliyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

Piyasalar geçen hafta oldukça hareketli bir haftaya başladı. Döviz kurlarında gerilim tırmandı. TCMB’nin 100 baz puanlık faiz indirimiyle dolar 17 TL’ye çıkarak yeni zirvesini gördü. Merkez Bankası’nın beşinci defa piyasaya müdahale etmesi de doların ateşini düşürmeye yetmedi. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam bile vatandaşın içini soğutmadı, çünkü açıklamadan 24 saat sonra asgari ücret dolar bazında 425 TL eridi. Ekonomi yönetiminin bankalarla ve iş dünyasıyla yaptığı görüşmeler de piyasaları rahatlatmadı. Aksine iş dünyasından ‘istikrar’ vurgulu mesajlar verildi.

Geçen hafta BIST 100 endeksinde de sert kayıplar yaşandı. Kayıpların etkisiyle iki devre kesici uygulandı. İkinci devre kesicinin ardından işlemlerin başlamasıyla Cuma günü günlük düşüş yüzde 9’a ulaştı. Borsa günü yüzde 8,52 değer kaybıyla 2.084,47 puandan tamamladı.

Hafta sonu hükümetten ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yapılan açıklamalarda gerilimi artırdı. Yaşanan kur krizinin ve hayat pahalılığının derinleşmesi ihtimali vatandaşı endişelendiriyor.

MEMUR VE EMEKLİNİN GÖZÜ MECLİS’TE

Yeni haftaya girerken milyonlarca çalışanın gözü Meclis’teki görüşmelerde. Önümüzdeki yılın asgari ücretinin açıklanmasının ardından merak konusu olan, asgari ücrete vergi muafiyeti, AGİ’nin kaldırılması ile emekli ve memurlara yönelik ek zam düzenlemelerine ilişkin görüşmeler bu hafta başlıyor.