‘Türkiye’de içerik engellemeleri çok geniş bir yelpazede’

‘Türkiye’de içerik engellemeleri çok geniş bir yelpazede’
Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya düzenlemesine Almanya ve Fransa’nın örnek gösterilemeyeceğini, zaten Fransa’daki düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiğini söyledi. Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:“Düzenlemeyle...

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya düzenlemesine Almanya ve Fransa’nın örnek gösterilemeyeceğini, zaten Fransa’daki düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiğini söyledi. Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Düzenlemeyle ilgili Almanya, Fransa örnek gösteriliyor ama ikili karşılaştırma yapabilmek için önce oradaki koşulları burada da istiyor olmak lazım. Oradaki bağımsız yargının, demokratik kurumların, hukuk altyapısının buradakiyle aynı olması lazım. Türkiye’de Sulh Ceza Hakimleri var, Almanya’da böyle bir şey yok. Türkiye’de içerik engellemeleri çok geniş bir yelpazede sürüyor ama orada sadece ırkçılık, nefret söylemi gibi içerikler engelleniyor. Burada hakaret yada terör örgütü propagandası adı altında her türlü muhalif görüş, hükümet karşıtı eleştirel görüş engelleniyor. Bir hakaret sorunu var, propaganda sorunu var ancak her söyleneni bu kılıflara sokmak meseleyi başka bir yere taşıyor.”