Türkiye'deki dünyaca ünlü kozmetik mağazası kapanıyor mu?

Türkiye'deki dünyaca ünlü kozmetik mağazası kapanıyor mu?
Türkiye'de 16 mağazası bulunan dünyaca ünlü kozmetik markası The Body Shop, satışlarının düşmesi sebebiyle iflasın eşiğine geldi. The Body Shop Fransız devi L'Oréal grubunun bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.Türkiye'de...
Türkiye'de 16 mağazası bulunan dünyaca ünlü kozmetik markası The Body Shop, satışlarının düşmesi sebebiyle iflasın eşiğine geldi. The Body Shop Fransız devi L'Oréal grubunun bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye'de 16 mağazası bulunan ve kozmetik dünyasında sevilen bir marka olan The Body Shop, mali sıkıntılarla boğuşuyor. Satışların düşmesiyle birlikte şirket, iflasın eşiğine gelmiş durumda. Fransız devi L'Oréal grubunun bir parçası olmasına rağmen, The Body Shop'un mali dengesi son yıllarda giderek kötüleşti.

İflas süreci yönetimi için yöneticiler atandı

Guardian'ın Sky News'a dayandırdığı habere göre, iflas sürecini yönetmek üzere yöneticiler atanmış durumda. Bu gelişme, hem L'Oréal grubunu hem de The Body Shop'un müşterilerini ve çalışanlarını endişelendiriyor.

Türkiye'deki faaliyetler etkilenmeyecek

Türkiye'de 16 mağazası bulunan The Body Shop'un Türkiye'deki faaliyetlerinin iflas sürecinden etkilenmeyeceği iddia ediliyor. Ancak şirketin genelindeki kriz, sektörde şok etkisi yaratmış durumda.

Dünyada kozmetik sektöründe tanınan marka

The Body Shop, kozmetik sektöründe uzun yıllardır doğal ve hayvan dostu ürünleriyle tanınıyor. 1976'da İngiltere'nin Brighton kentinde Anita Roddick tarafından kurulan şirket, 2006'da L'Oréal grubuna 652 milyon sterline satılmıştı. Ancak 2023'te Alman yatırım fonu Aurelius'a sadece 1 euroya devredilmişti.

The Body Shop'un diğer ülkelerdeki mağazalarının da iflas sürecinden zarar görmeyeceği belirtiliyor. Ancak krizin etkileri sektör genelinde derin endişelere yol açıyor.