Türkiye’den, müttefiklere “Üniforma ve bayrak” uyarısı

Türkiye’den, müttefiklere “Üniforma ve bayrak” uyarısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemdeki görüşmelerinde müttefik ülkelere terör örgütü PKK/KCK/YPG’ye, her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları uyarısında bulunduklarını açıkladı. Akar, “Teröristlerden ayırt...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemdeki görüşmelerinde müttefik ülkelere terör örgütü PKK/KCK/YPG’ye, her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları uyarısında bulunduklarını açıkladı. Akar, “Teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak şekilde kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve nihayetinde terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır” dedi.

Akar, gazetecilere, son birkaç gün içinde mevkidaşları ile yaptığı görüşmeler ve toplantılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akar, “PKK/KCK/YPG son dönemde de sivil yerleşim alanlarımızı hedef almış, çocuk, kadın, öğrenci, öğretmen demeden masum vatandaşlarımıza yönelik alçak ve kanlı saldırılar gerçekleştirmiştir. Binlerce kilometre öteden DEAŞ terör örgütünü tehlike olarak hissedenlerin, sınırlarımızın yanı başından okullar dahil sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan ve masum insanlarımızı katleden terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almamız konusundaki tutumları kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Bütün operasyonlarda sadece teröristleri hedef aldığını vurgulayan Akar, şunları söyledi:
“Son dönemde yapılan görüşmelerde müttefik ülkelere eli kanlı bir terör örgütü olan, sınırlarımıza ve halkımıza saldıran PKK/KCK/YPG’ye, DEAŞ’la mücadele bahanesi dahil her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve bir an önce terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır.
Kim destek verirse versin, arkalarında kim olursa olsun asil milletimizi başına musallat olan terör belasından kurtarmaya azimli ve kararlıyız.”

ABD’den yapılan “Türkiye’nin Suriye’de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olduğuna” yönelik açıklamalara ilişkin soru üzerine de Bakan Akar, “Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık” yanıtını verdi.


BİR UYARI DA MGK’DAN
Dün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra yayınlanan bildiride, “Bölgemizde hiçbir terör örgütünün varlığına ve etkinliğine müsaade edilmeyeceği, bunun için gereken her adımın kararlılıkla atılacağı hususu vurgulanmıştır” denildi.

“Diyalog tekliflerine kayıtsız kalan Yunanistan’dan gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması faaliyetlerine son vermesini beklediğimiz vurgulanmıştır” ifadesi kullanılan bildiride, “Yurt içinde ve yurt dışında, azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurul’a bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler müzakere edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.