Türkiye'nin en zengini Murat Ülker, serveti hakkında konuştu!

Türkiye'nin en zengini Murat Ülker, serveti hakkında konuştu!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Forbes verilerine göre Türkiye'nin en zengin kişisi olan Murat Ülker, katıldığı bir yayında verdiği cevaplarla hem güldürdü hem de şaşırttı. Ülker, "4,9 milyar dolar şahsi servetiniz...

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Forbes verilerine göre Türkiye'nin en zengin kişisi olan Murat Ülker, katıldığı bir yayında verdiği cevaplarla hem güldürdü hem de şaşırttı. Ülker, "4,9 milyar dolar şahsi servetiniz varmış. Para şu an nerede?" sorusuna, "Param var diyorsunuz ama aslında Cumhuriyet'in parası" dedi.

Murat Ülker, YouTube kanalı Kafa TV'de katıldığı programda hakkında merak edilenleri cevapladı.

Ülker'in cevaplarından öne çıkanlar şöyle:

Param var diyorsunuz ama aslında cumhuriyetin parası. Merkez Bankası'nın çıkardığı bir senettir. Sizin o kadar harcama imkanınızı devlet size tanımıştır ama onun parasıdır. Sizin paranız değildir. Servetse bu dünyada geçici bir zaman için sahip olduğunuz varlıklardır. Parayla servet farklıdır.

"Servetin hepsi benim değil, biz bir aileyiz"

"Forbes'ta şu anda Türkiye'de birsiniz" yorumuna "Nereden sayınca?" yanıtını veren Ülker, "Forbes'a söyledim, bu yanlış olmasın, benim malım bu dedim. Saydılar ettiler, daha fazla çıkıyor dediler. E dedim kardeş hepsi benim değil, biz bir aileyiz. Yine yazdı, dinlemiyor" dedi.

"Hiçbir çalışan asgari ücretli değil"

Biz her çalışanımıza asgari ücret veriyoruz. Asgari ücretin üzerine de 4 ikramiye veriyoruz ilave olarak. Asgari ücretten o zaman minimum yüzde 25 fazla oluyor. Yine 3'te 1 tutabilecek kadar da bir takım sosyal haklar veriyoruz. Onlar da paraya çevrilebiliyor. Yani asgari ücret alan kimse yok.

"Pişmanlığım çok"

Hayatta pişmanlık duyduğum çok şey var ama hiç keşke demem.