Türkiye’nin geleceğinden endişeliyiz

Türkiye’nin geleceğinden endişeliyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği üye katılım töreninde, “Ben her şeyi bilirim ve kimse beni eleştiremez diye bir siyasetçi o noktaya gelirse, o siyasetçiden ümidi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği üye katılım töreninde, “Ben her şeyi bilirim ve kimse beni eleştiremez diye bir siyasetçi o noktaya gelirse, o siyasetçiden ümidi kesmemiz lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

EMİNE ŞENYAŞAR MESAJI
“Belki Emine Şenyaşar hayatı boyunca hiç CHP’ye oy vermemiştir. Ama onun uğradığı haksızlığa benim isyan etmem, bu yanlıştır demem lazım. İnsanı insan olarak değerlendirmemiz lazım. Haksızlık karşısında hiçbirimizin susmamız lazım. Bunun için CHP’li olmak kolay değildir. Adalet hepimiz için geçerli bir kavramdır.



DEVLET LİYAKAT ÜZERİNE İNŞA EDİLİR
Ben her şeyi bilirim mantığı ile yola çıkanlar bir ülke, devleti yönetemezler. Siyasetçi olmanız için ilkokul diplomanız olacak. İster bakan olun, ilkokul diplomanız olacak bir de savcılıktan iyi hal kağıdı alacaksınız. Siyasetçi olabilirsiniz, bakan da olabilirsiniz ama devlette en küçük kademe olan şef olmak için üniversite mezunu olacaksınız, Devlet liyakat üzerine inşa edilmiştir. Liyakat üzerine inşa edilen devletlerde krizler olmaz. Çünkü işi ehline teslim ediyorsunuz. ‘Ben her şeyi bilirim’ mantığıyla yola çıkarsanız ülkeyi yönetemezsiniz. O nedenle biz tek adam rejimine karşıyız. Ben her şeyi bilirim mantığıyla siyasete girenler büyük bir hata yaparlar.”