Türkiye’nin İlk Kukla Operası

Türkiye’nin İlk Kukla Operası
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 17 Mart’ta prömiyerini yapacağı ‘Madama Butterfly Kukla Operası’nı sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Eserde yer alacak 40 kuklanın yapımı da proje ekibi tarafından titizlikle...

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 17 Mart’ta prömiyerini yapacağı ‘Madama Butterfly Kukla Operası’nı sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Eserde yer alacak 40 kuklanın yapımı da proje ekibi tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Daha önce sanatçılar tarafından icra edilen eser, bu kez Türkiye’de sahnelenmeyen “kukla opera” şeklinde beğeniye sunulacak. Gösterim için oluşturulan proje ekibi, eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacağı 40 kuklanın yapımına yaklaşık 1,5 ay önce başladı.

İKİNCİ GÖSTERİM 19 MART’TA
Görsel zenginliğe sahip ve Türkiye’nin ilk kukla operası olduğu belirtilen “Madama Butterfly Kukla Operası”nın promiyeri 17 Mart’ta, ikinci gösterimi de 19 Mart’ta Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Eserin rejisörü Melih Öztürk, “Madama Butterfly Operası”nın daha önce farklı illerde birçok kez sahnelendiğini söyledi. Eserin bu kez farklı bir formatla sanatseverlerin karşısına çıkacağını ifade eden Öztürk, gösterimin “kukla opera” şeklinde yapılacağını belirtti.

“KUKLA OPERA BUGÜNE KADAR TÜRKİYE’DE HİÇ YAPILMADI”
Öztürk, “kukla opera” türünün Avrupa’da örneklerinin olduğunu aktararak, “Kukla opera bugüne kadar Türkiye’de hiç karşımıza çıkmadı” dedi.