Türkiye’nin kadın cinayetleri listesi Haziran’da 27 kadın öldürüldü

Türkiye’nin kadın cinayetleri listesi Haziran’da 27 kadın öldürüldü
Türkiye’de geçtiğimiz 1 ay içinde en az 27 kadın cinayeti işlendiği açıklandı.Bianet ile bazı kadın kuruluşlarının derlediği verilere göre geçtiğimiz Haziran ayında en az 31 kadının ölümü medyaya şüpheli olarak yansıdı....

Türkiye’de geçtiğimiz 1 ay içinde en az 27 kadın cinayeti işlendiği açıklandı.

Bianet ile bazı kadın kuruluşlarının derlediği verilere göre geçtiğimiz Haziran ayında en az 31 kadının ölümü medyaya şüpheli olarak yansıdı. Yapılan soruşturmalarda bu ölümlerden 27’sinin cinayet olduğu anlaşılırken, 4 ölüm şüpheli olarak kaldı.

Medyadan derlenen verilere göre, geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye genelinde 61 kadına şiddet uygulanırken, 7 kadın tecavüze uğradı, 93 kadın seks işçiliğine zorlandı. Haziran’da ayrıca, en az 3 çocuğun öldürüldüğü, 46 çocuğun da istismar edildiği, LGBTİ+'lara yönelik saldırılarda da en az üç kişinin yaralandığı verilere yansıdı.

Kadın cinayetlerinde Haziran ayında Mardin, Diyarbakır, Ankara ve Balıkesir illeri öne çıkarken, 5 kadın cinayetinin işlendiği Mardin ilk sırada yer aldı.

Kadın cinayetlerinin çoğunda, öldürme sebebinin tespit edilememesin, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasına bağlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu “Adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” açıklaması yaptı