Türkiye’yi dolara endekslediler

Türkiye’yi dolara endekslediler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm Türkiye’nin dolara endekslendiğini ifade etti. “Çocuğunu akşam yatağa aç yatıran anne hangi dolarla ilgilenir?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Doları var mı bunun, milyon dolarları var...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm Türkiye’nin dolara endekslendiğini ifade etti. “Çocuğunu akşam yatağa aç yatıran anne hangi dolarla ilgilenir?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Doları var mı bunun, milyon dolarları var mı? Yok bunların. Dolayısıyla bugün açlık ve sefalet var Türkiye’de. Yoksulluk var Türkiye’de, bunun çözülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dolara endekslendiğini belirterek, “Bankadaki mevduatın garantisini dolarla verirseniz, faizin garantisini dolarla verirseniz bu olmaz, bu yanlıştır. Milli paramızın itibarını kimsenin düşürmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi’nin düzenlediği programda, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ülke olarak çok ayrıştıklarını ve kavgalı hale geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bundan çıkması lazım. Madem ki Adem ile Havva’dan geliyoruz, niye kavga ediyoruz? Hepimiz kardeşiz. Hepimiz birbirimize insani olarak bakmak zorundayız. Güzel sözler söylemek, birbirimizin derdi ile ilgilenmek zorundayız” ifadesini kullandı.