Türkiye'yi tercih eden genç futbolcu Can Uzun kimdir, hangi takımlarda oynadı?

Türkiye'yi tercih eden genç futbolcu Can Uzun kimdir, hangi takımlarda oynadı?
Bundesliga 2. Lig’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Can Uzun’un kariyeri ve performansı merak ediliyor. Almanya doğumlu, Türk asıllı futbolcu Nürnberg altyapısında kariyerine başladı. Almanya’da bu sezon...
Bundesliga 2. Lig’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Can Uzun’un kariyeri ve performansı merak ediliyor. Almanya doğumlu, Türk asıllı futbolcu Nürnberg altyapısında kariyerine başladı. Almanya’da bu sezon 1.280 dakika süre alan oyuncu önemli takımların transfer radarına girdi.

Alt yaş kategorilerinde Türkiye forması giyen genç futbolcu, A Milli Takım tercihi de Ay-Yıldızlı takımdan yana oldu.

Uzun Türkiye’yi tercih etti

Almanya Futbol Federasyonu’nun yakından ilgilendiği bilinen Can Uzun’un hangi milli takımı seçeceği merak ediliyordu. TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Can Uzun’la ilgili daha önce yaptığı açıklamada A Milli Takım’da devam etmesini istediklerini belirtmişti. Can Uzun tercihi Türkiye'den yana yaptığını resmen açıkladı. On numara ve forvet pozisyonunda görev yapabilen oyuncu bu sezon Almanya 2. Ligi’nde 21 karşılaşmada forma giyerken toplam 12 gol, 1 asist yaptı.

Can uzun kimdir?

11 Kasım 2005 yılında Almanya’nın Regensburg, şehrinde dünyaya gelen oyuncu orta saha ve on numara mevkilerinde forma giyiyor.

Kariyerine Nürnberg altyapısında başlayan oyuncu 19/20 sezonunda Ingolstadt, altyapısına transfer oldu. Buradan ise tekrar Nürnberg altyapısında kariyerine devam etti.

Nürnberg U17, U19 takımlarında forma giyen genç oyuncu 2023/24 sezonunda A takıma yükseldi.

Bu sezon 2. Budesliga’da 21 karşılaşmada forma giyen genç oyuncu 12 gol ve 1 asist yaptı.

Oyuncunun takımıyla 30 Haziran 2027 tarihine kadar sözleşmesi bulunurken etkili sağ ayağı ile dikkat çekiyor.

Can Uzun Türkiye ile U17, U18 ve U21 yaş kategorilerinde oynadı. Genç oyuncu A Milli Takım tercihini de Türkiye'den yana yaptı. Can Uzun, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı tercih etmesiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kalbimiin sesini dinledim" ifadelerini kullandı.