"Türkler futbolu sanki yiyor" Galatasaray'da da oynayan Çek yıldızdan ilginç tespitler...

"Türkler futbolu sanki yiyor" Galatasaray'da da oynayan Çek yıldızdan ilginç tespitler...
Çek futbolunun önemli yıldızlarından olan, 2005-06 sezonunda Galatasaray forması da giyen Marek Heinz, Sparta Prag- Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu."Türkiye'de taraftarlar başka bir dünyada yaşıyor. Almanya'da oynadığınızda...
Çek futbolunun önemli yıldızlarından olan, 2005-06 sezonunda Galatasaray forması da giyen Marek Heinz, Sparta Prag- Galatasaray maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de taraftarlar başka bir dünyada yaşıyor. Almanya'da oynadığınızda ve 60 bin kişi stada geldiğinde harika bir atmosfer oluyor. Ama Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ta oynuyorsanız, mesele sadece iyi vakit geçirmek değildir. Öyle bir atmosfer yaratıyorlar ki neredeyse gerçek dışı."

"Bir keresinde İzmir'den çok da uzak olmayan Manisaspor'a karşı oynadığımızda kulübe verilen kapasite 10 bin civarındaydı. Biz de İzmir'de Olimpiyat Stadı'nda oynadık, 60, 70 bin kişi geldi ve bunların 50 bini Galatasaray taraftarıydı. Bu açıdan Avrupa'da çok büyük bir kulüp. Gerçekten her yere gidiyorlar. Bazen antrenmanlar bile doluyordu. Her yerdeydiler. Nereye uçsak yol bizi karşılarlardı, meşaleleri vardı. Gerçekten çok kalabalıklardı. Futboldan gerçekten keyif alıyorlar. Sanki futbolu yiyor gibiler."