TÜSİAD’dan akıl, bilim, hukuk ve özgürlük çağrısı

TÜSİAD’dan akıl, bilim, hukuk ve özgürlük çağrısı
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “100. yılımıza girerken akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet değerleri ışığında hedefimiz, gelişmiş,...

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “100. yılımıza girerken akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet değerleri ışığında hedefimiz, gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye’dir” dedi.

Turan, Türkiye Kalite Derneğince (KalDer) Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla düzenlenen 31. Kalite Kongresi’nde yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik ve politika açısından türbülanslı bir dönemden geçtiğini söyledi.

TÜRKİYE’Yİ ZORLAYACAK
Turan, Avrupa’nın tahmin edilenden daha uzun enerji krizi ve arz şokuna maruz kalabileceğini, enflasyonist ortamla birlikte sıkılaşan para politikalarının küresel ekonomik aktiviteyi yavaşlattığını ifade ederek, küresel finans koşullarının sıkılaşması ve dünya ekonomisindeki yavaşlamanın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok gelişmekte olan ülke ekonomisini zorladığını kaydetti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜM
Sürdürülebilir dönüşümün anahtarının, küresel ve tüm sektörleri içerisinde barındıran bütünsel işbirliğinden geçtiğini aktaran Turan, “Sürdürülebilirliğin yolu da yeşil ve dijital dönüşümü merkeze alan bir kalkınma yaklaşımının tüm paydaşlar tarafından benimsenmesinden geçiyor” ifadesini kullandı.

KREDİ SÜRATLE ERİŞİLEBİLİR HALE GELMELİ
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede de “Finansmana erişimde ve finansman maliyetlerinde çok ciddi çalışmamız gereken konular var. Kullanılan krediler işletme sermayesi ve ticari krediler. Kredi kanallarının süratle erişilebilir hale gelmesi ve iş dünyasıyla makul şekilde buluşması gerekiyor” diyerek iş dünyasının yaşadığı kredi finansman sorununa dikkat çekti.