Tutuklu gazeteciler hakim karşısında

Tutuklu gazeteciler hakim karşısında
Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze görüntülerini ifşa suçlamasıyla 4 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in davası bugün görülecek. Dava...

Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze görüntülerini ifşa suçlamasıyla 4 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in davası bugün görülecek. Dava öncesi bilgilendirme toplantısı yapan Haberin Var mı İnisiyatifi gazetecilerin tahliye edilmesini isterken, toplantıya CHP İstanbul İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser, “MİT mensubunu” ifşa ettikleri gerekçesiyle 4 aydır tutuklu bulunuyor. Gazetecilerin bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davası öncesinde bilgilendirme toplantısı yapan Haberin Var mı İnisiyatifi, gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye’nin dünyada en çok gazeteci tutuklayan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Erol Önderoğlu, “Bugün gazetecilerin tutuklu olduğu bir dönemde öne çıkan diğer şey ise yargının siyasi iktidarın boyunduruğu altına girmesi” ifadelerini kullandı.

 Müvekkillerinin neden suçlandığına dair bir gerekçe olmadığını söyleyen Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatı Serkan Günel, ““Müvekkillerimizle ve dosyadaki hiçbir sanıkla ilgili suç oluşmadığı ortadadır” diye konuştu.

Murat Ağırel’in avukatı Celal Ülgen ise şu ifadeleri kullandı:

“Halkın düşünce özgürlüğünü, haber alma hakkını kullandığı yegâne yer olduğu halde gazetecileri susturmak ve korku efekti yaratmak, konuşmak isteyenleri susturmak için komplolar dönemi.”