Uçan Süpürge Festivali, yarın başlıyor

Uçan Süpürge Festivali, yarın başlıyor
25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 26 Mayıs’ta başlıyor. Festival bu yıl açılış törenini Ankara Karum Çim alanda düzenlenecek. Törende Festival Onursal Başkanı Türkan Şoray’ın yanı sıra pek çok...

25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 26 Mayıs’ta başlıyor. Festival bu yıl açılış törenini Ankara Karum Çim alanda düzenlenecek. Törende Festival Onursal Başkanı Türkan Şoray’ın yanı sıra pek çok oyuncu, yönetmen ve sinema dünyasından önemli isim yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi desteğiyle düzenlenen festival, 5 Haziran’a kadar Ankara’da izleyicisiyle buluşacak. Her yıl olduğu gibi kadın yönetmenlerin imzalarını taşıyan 60’ı aşkın filmin 105 seansta izleyiciyle buluşacağı festival, 26 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek.

2022 Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü alan Alcarràs, 2021 San Sebastian Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü ile dönen Mavi Ay’ın gösteriminin de yar aldığı festival, bu yıl bilet fiyatlarını her seansta öğrencilere 10 TL, tam biletleri ise 25 TL’den satışa sunarak kültüre erişimi yaygınlaştırmayı hedefliyor.