ÜÇer aylık dönemler halinde 4 aşama

ÜÇer aylık dönemler halinde 4 aşama
Türkiye’nin aldığı koronavirüs tedbirlerine dair ‘normalleşme planı’nın ayrıntılarına dair bir iddia gündeme geldi. Buna göre normalleşme 3’er aylık dönemler halinde 4 aşama olarak planlanıyor. Plana göre son alınan...

Türkiye’nin aldığı koronavirüs tedbirlerine dair ‘normalleşme planı’nın ayrıntılarına dair bir iddia gündeme geldi. Buna göre normalleşme 3’er aylık dönemler halinde 4 aşama olarak planlanıyor. Plana göre son alınan tedbirler önce kaldırılacak. Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısındaki yükselişin durması “zirve noktasına gelindi” yorumlarına neden olurken normalleşme tartışmaları da başladı. Mayıs sonu itibariyle tedbirlerin kademeli olarak kalkması bekleniyor.
Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığından tüm Bakanlıklara bir yazı gönderildi ve normalleşme sürecine dair Bakanlıklardan görüş talep edildi. 3’er aylık dönemler halinde 4 aşama olarak planlanan normalleşme sürecini vaka sayısı belirleyecek.
KADEMELİ KALDIRILACAK
Normalleşme sürecinde alınan tedbirlerin bu kez kademeli olarak tersten kaldırılması beklendiği öne sürüldü. Bu durumda son gelen tedbirler ilk olarak kalkacak. Önce sokağa çıkma yasakları bitecek, ardından 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı, daha sonra da 65 yaş üstüne getirilen yasak kalkacak. Bu süreçte restoran-kafe, mağaza ve kuaför gibi birçok işletmenin sınırlamalarla açılması bekleniyor. En son ise maçların seyircili oynanması ve kongre gibi toplantılara izin çıkabileceği ifade ediliyor.