Ücretsiz yemek mücadelesi mahkemeye taşındı: MEB, depolamayı gerekçe gösterdi

Ücretsiz yemek mücadelesi mahkemeye taşındı: MEB, depolamayı gerekçe gösterdi
Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek için MEB'e karşı açılan davada Bakanlık, depolama sorunu, gıda zehirlenmesi ihtimali gibi gerekçelere sığındı. Mahkeme, ara kararını yazılı olarak bildirecek.Tuzluçayır Kadınları...
Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek için MEB'e karşı açılan davada Bakanlık, depolama sorunu, gıda zehirlenmesi ihtimali gibi gerekçelere sığındı. Mahkeme, ara kararını yazılı olarak bildirecek.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına açtığı davanın ilk duruşması Ankara 3. İdare Mahkemesinde görüldü.

Evrensel'den Damla Kırmızıtaş ve Kübra Kırımlı'nın haberine göre MEB Hukuk Müşaviri, Bakanlığın uygulamada birçok aksaklık yaşandığını gözlemlediğini savunarak, “Bir öğün ücretsiz yemeğin verilmesi için nerede depolayacağız? Gıda zehirlenmesi yaşanabiliyor. Biz bunu pilot olarak denedik, kimi zorluklarla karşılaştık” dedi. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı ise, “Biz çocukların lehine bu davanın sonuçlanmasını istiyoruz” dedi. Mahkeme, ara kararını yazılı olarak bildireceğini belirterek duruşmayı sonlandırdı.

2022'de Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanına yayılan, eğitimin her kademesinde "Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek" talebi yakıcılığını artırdı. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına açtığı davanın ilk duruşması Ankara 3. İdare Mahkemesinde görüldü.

Duruşma öncesindeki açıklamalarda okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebinin yakıcılığı anlatıldı. Bir dönem okul öncesinde sağlanan uygulamanın her kademeye yayılması gerekirken sessiz sedasız iptal edilmesine tepki gösterildi. Türkiye’nin farklı illerinde de sendikalar, barolar, dernekler ve kadınların çağrısıyla eylemler ve basın acıkmaları gerçekleştirildi; tüm çocuklara okullarda bir öğün yemek sağlanana kadar mücadele edileceği belirtilen açıklamalar yapıldı.