Ucube proje: Kanal İstanbul

Ucube proje: Kanal İstanbul
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile ‘İstanbul'un Yarınına Küçükçekmece Lagünü’nden Bak’ etkinliğine katıldı. Stantları gezen İmamoğlu,...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile ‘İstanbul'un Yarınına Küçükçekmece Lagünü’nden Bak’ etkinliğine katıldı. Stantları gezen İmamoğlu, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Çağatay Seçkin tarafından bilgilendirildi. Küçükçekmece Gölü üzerinde bulunan iskeleden dürbünle kuş gözlem etkinliğini de deneyimleyen İmamoğlu, konuyla ilgili açıklamalarını da aynı noktada yaptı.

Başkan İmamoğlu, bölgeye kimlik kazandıracak bir fikir yarışması düzenleyeceklerini duyurdu. Küçükçekmece Gölü’nün 80’li yıllara kadar içme suyu kaynağı olarak kullanıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Hem İstanbul hem bu havza, ‘Kanal İstanbul’ denen ucube mantıkla, projeyle karşı karşıya. Ama umut ediyoruz ki onu da zaten bertaraf edeceğiz. Buradan da oluşacak havza, çevresi, deltası, arka planı, antik kenti ve diğer noktalarıyla yeni bir Küçükçekmece Gölü vizyonu ve geleceği tasarrufuyla bir süreç tarifleyeceğiz” dedi.

TARİHİ ALANLAR ÇOK GÜÇLÜ
Küçükçekmece ve Avcılar belediyeleriyle ortak çalışma içinde olduklarını aktaran İmamoğlu, bölgenin Venedik kanallarını anımsatacak güzellikleri bünyesinde barındırdığını söyledi. İBB Başkanı, “Burada tarihi alanlar çok güçlü. Turan Başkan’ımız, Bathonea Antik Kenti’ne çok özel bir alaka da gösteriyor. Müşterek olarak hem antik alanı incelemede, kazıların oluşmasında çalışmaları yüksek derecede var. Biz de destek olmaya gayret ediyoruz. Bir yandan burada mağaralarımız var. Bu mağaralarımız, yaklaşık 10 bin yıla yakın bir tarihe şahitlik eden mağaralar. İlk yerleşim alanlarını tarifleyen mağaralar. Trakya'da ilk tarımın yapıldığı noktalardan birisi olarak da bu havza, bu bölge öngörülüyor” bilgilerini paylaştı.

160 KUŞ TÜRÜ VAR
Küçükçekmece Gölü havzasında 160 kuş türü tespit edildiğini anlatan İmamoğlu, “Bu güzel dünyanın, bu güzel yaşam alanının bizlere emanet halini, yaşamını eksilten değil, yaşamına zarar vermeyen bir dönemi var etme adına, sorumlulukla bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnsanlar bu güzellikleri yaşasın, görsünler istiyoruz” dedi. (ANKA)