UEFA'dan Türkiye ile İtalya'nın EURO 2032 ortak adaylığı hakkında bilgilendirme

UEFA'dan Türkiye ile İtalya'nın EURO 2032 ortak adaylığı hakkında bilgilendirme
UEFA, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Euro 2032'ye ev sahipliği yapmak için ortak başvuruda bulunmak istediklerini açıkladı.İtalya, nisan ayında 2032 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak...

UEFA, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Euro 2032'ye ev sahipliği yapmak için ortak başvuruda bulunmak istediklerini açıkladı.

İtalya, nisan ayında 2032 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için resmi olarak başvuruda bulunurken, Türkiye de 2028 veya 2032'de turnuvaya ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunmuştu.

UEFA yaptığı açıklamada, "UEFA, ortak başvurular için sunulacak belgelerin gerekliliklere uygun olmasını sağlamak için şimdi FIGC ve TFF ile birlikte çalışacak" dedi.

UEFA, ortak başvurunun bu gerekliliklere uyması durumunda, 10 Ekim'de 2028 ve 2032 için ev sahibi atamalarının yapılacağı UEFA İcra Komitesine sunulacağını belirtti.

İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler ile İrlanda 2028 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak üzere ortak başvuruda bulunmuştu.(REUTERS)