Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında anıldı

Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında anıldı
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30’uncu yılında, bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde ve mezarının başında anıldı.Ankara’da, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması...

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30’uncu yılında, bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde ve mezarının başında anıldı.

Ankara’da, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu’yu anmak için sabah saatlerinden itibaren evinin önüne gelen vatandaşlar, Faili Meçhuller Anıtı’nda toplandı. Vatandaşlar, Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı ve mum yaktı.

Anma törenine Mumcu ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li bazı milletvekillerinin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu’nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü. Görüşmenin ardından Mumcu ailesi ve Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı’na ve Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı, saygı duruşunda bulundu..
Anma töreninde alandakilerle Mumcu’nun hayatını kaybettiği yerde şarkılar seslendirildi.



MEZARI BAŞINDA ANMA
Uğur Mumcu’nun, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında da anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe sivil toplum kuruluşlarından yetkililer ile vatandaşlar katıldı. Anma programına katılanlar Mumcu’nun kabrine kırmızı karanfiller bıraktı.

ÖZGE MUMCU: HALEN BOMBAYI KOYANI VE EMRİ VERENİ BİLMİYORUZ
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında anılırken, kızı Özge Mumcu, «30 yıl önce… 11 yaşındaydım, 41 yaşımdayım. Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz» mesajı paylaştı.

UM:AG Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’yla babasının anısını yaşatan, yeni araştırmacı gazeteciler yetişmesini sağlayan Özge Mumcu Aybars, Twitter’dan paylaştığı mesajla da ‘o tuğlayı çekin’ mesajı verdi:

“30 yıl önce… 11 yaşındaydım, 41 yaşımdayım. Halen bombayı koyanı ve emri vereni bilmiyoruz. Bombayı koyanın adı davaya göre Oğuz Demir, eşgal resmi var ve son davada kırmızı bültenle arama çıkartıldı.”