Ukrayna, Alman ve ABD tankları için gün sayıyor

Ukrayna, Alman ve ABD tankları için gün sayıyor
Almanya’nın Leopard 2 tanklarından sonra ABD de M1 Abrams tanklarını Ukrayna’ya göndermeye hazırlanıyor. Ukrayna’ya gönderilecek “bir tabur Abrams” olabileceğini bunun da 30 ila 50 tanka tekabül ettiği belirtiliyor.ABD Başkanı...

Almanya’nın Leopard 2 tanklarından sonra ABD de M1 Abrams tanklarını Ukrayna’ya göndermeye hazırlanıyor. Ukrayna’ya gönderilecek “bir tabur Abrams” olabileceğini bunun da 30 ila 50 tanka tekabül ettiği belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğini duyurarak, “Bu, Rusya için bir saldırı tehdidi değil. Rus birlikleri Rusya’ya ait oldukları yere dönerse bu savaş bugün bitecek. Rusya’ya yönelik herhangi bir saldırı tehdidimiz yok. Hepimizin istediği bu savaşın bitmesi” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Moskova’da yaptığı açıklamada, çok sayıda uzmanın, söz konusu sevkiyatı teknik açıdan ‘saçma’ bulduğuna dikkat çekti. Abrams tanklarının yaratacağı maliyetin, Avrupalılar tarafından karşılanacağını kaydeden Peskov, “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedeli de öncelikle Avrupalı vergi mükelleflerince ödenecek. Amerikalılar da her zaman olduğu gibi iyi kârlar elde edecek” ifadelerini kullandı.