Ukraynalı modele Çeşme’de yumruklu saldırı iddiası!

Ukraynalı modele Çeşme’de yumruklu saldırı iddiası!
Dünya çapında tanınan Ukraynalı model Daria Kyryliuk, arkadaşlarıyla birlikte İzmir Çeşme'de bulunan Momo Beach adlı eğlence mekanının güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia etti. Kyryliuk, kanlar içindeki yüzünü...

Dünya çapında tanınan Ukraynalı model Daria Kyryliuk, arkadaşlarıyla birlikte İzmir Çeşme'de bulunan Momo Beach adlı eğlence mekanının güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia etti. Kyryliuk, kanlar içindeki yüzünü gösteren fotoğrafı da sosyal medya hesabından yayınladı. Paylaşımın ardından mekandan yapılan açıklamada, olayla bir ilgilerinin olmadığı ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanı da olaya paylaşımıyla tepki gösterdi.

Ukraynalı Daria Kyryliuk yaklaşık bir hafta önce bir villa kiralayarak tatil için İzmir'in Çeşme ilçesine gitti. Kyryliuk ve arkadaşları, iddiaya göre Çeşme Dalyan’da faaliyet gösteren turistik Momo Beach adlı eğlence mekanında güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Olayda Kyryliuk ve üç kadın arkadaşı darp edildi. Kyryliuk, sosyal medya hesabından olay sonrası çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Kyryliuk fotoğrafın altına, “Sessiz kalmak istemiyorum ve bana, erkek arkadaşım ve grubumuza ne olduğunu anlatmak istiyorum. Bu yaşananları görmezden gelmemeliyiz” yazdı.

DARP RAPORU ALDI

Olayın ardından Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu. Çeşme Devlet Hastanesi'ne giden Kyryliuk'un darp raporu aldığı belirtildi.

 ‘OLAY BEACH CLUBTA OLMAMIŞTIR’

Olayın tepki çekmesinin ardından şiddet olayının meydana geldiği iddia edilen mekanın yöneticileri yazılı açıklama yaparak şunları söyledi:

“Daria Hanım'ın, evine gittiği ve komşusuyla da kavga ettiği ve olaya polisin müdahale ettiği öğrenilmiştir. Olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra paylaşımın yapılması ve konunun ‘güvenlik darbesi’ olarak yansıtılmasının yaşanan gerçekle hiçbir ilgisi yoktur”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis olayla ilgili soruşturma başlatarak mekanın üç güvenlik görevlisi ile Kyryliuk'ın kiraladığı villada çıkan tartışmadaki iki kişinin ifadelerine başvurdu. Darp iddiasıyla gözaltına alınan bir kişi, emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 ‘KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAK’

Olayın duyulmasının ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaşanan olayı kınayarak "Bu kabul edilemez magandalığın, kimsenin yanına kar kalmayacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

GEÇEN YIL DA DARP OLAYIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Aynı işletmenin ismi geçen yıl da, şezlongda güneşlenen bir kadın müşterinin üzerine garsonların buz attığı, bunun üzerine kendilerini uyaran bir erkek müşterinin 10 görevli tarafından darp edildiği haberleriyle gündeme gelmişti.

 ‘BU BİR İŞ AHLAKI MESELESİ’

Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası da olayla ilgili yaptığı Twitter paylaşımında, “Bu bir güvenlik ve turizm faciası ötesinde iş ahlakı meselesi. Münferit vakalar dışında, bir işletmede çalışanların tavrı patron veya üst düzey yöneticinin yönetim anlayış ve kişiliğinin yansımasıdır. Bu denklem şirketler, dernekler, devletler için de geçerlidir” dedi.