UKRAYNALILAR NOEL AYİNİNDE ZAFER DUASI ETTİ

UKRAYNALILAR NOEL AYİNİNDE ZAFER DUASI ETTİ
Rusya’ya karşı savaşın yaklaşık 11 aydır sürdüğü Ukrayna’da halk, Ortodoksların Noel Bayramı dolayısıyla kiliselere akın etti.Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu, Kiev ve tüm Ukrayna’nın Metropoliti Epifani tarafından,...

Rusya’ya karşı savaşın yaklaşık 11 aydır sürdüğü Ukrayna’da halk, Ortodoksların Noel Bayramı dolayısıyla kiliselere akın etti.
Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu, Kiev ve tüm Ukrayna’nın Metropoliti Epifani tarafından, “Mağaralar Manastırı” olarak da bilinen Kiev-Peçersk Manastırı’nda yönetilen bayram ayinine Ukraynalı yöneticiler de katıldı.
Daha önce Rus Ortodoks Kilisesine bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi şubesi tarafından dini etkinlikler için kullanılan Kiev-Peçersk Manastırı’ndaki Kutsal Meryem’in Varsayım Katedrali’nde, ilk kez Ukrayna Ortodoks Kilisesinin temsilcisi olarak Metropolit Epifani tarafından bir Noel Bayramı ayini yönetildi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı manastırda yaklaşık iki saat süren bayram ayininin ardından yapılan açıklamalarda, Noel gününde Ukrayna’nın zaferi için dua edildiği vurgulandı.