Ukrayna’nın doğusu için savaş başladı

Ukrayna’nın doğusu için savaş başladı
Rusya güçleri, Ukrayna’nın doğusuna uzun süredir yapılacağı konuşulan saldırıyı başlatarak Ukrayna savunma hattını neredeyse cephe boyunca itmeye çalıştı. Ukrayna, savaşın ‘ikinci safhasına’ girdiğini söyledi. Ukrayna...

Rusya güçleri, Ukrayna’nın doğusuna uzun süredir yapılacağı konuşulan saldırıyı başlatarak Ukrayna savunma hattını neredeyse cephe boyunca itmeye çalıştı. Ukrayna, savaşın ‘ikinci safhasına’ girdiğini söyledi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, dün yaptığı açıklamada, Donbas için savaşın başladığını belirtti ve Rus ordusunun büyük bölümünün buraya odaklandığını aktardı. Zelenski, “Donbas’a ne kadar Rus askeri gönderirlerse göndersinler savaşacağız. Kendimizi koruyacağız” dedi.

Zelenski’nin Özel Kalem Müdürü Andriy Yermak da halka Ukrayna ordusunun ‘savaşın ikinci safhasında’ Rusları tutabileceğini belirtti. Yermak, “Ordumuza inanın, onlar çok güçlüler” dedi.

Ukrayna medyası, Donbas’taki Donetsk bölgesinde patlamalar meydana geldiğini aktardı. Rusya, Marinka, Slavyansk ve Kramatorsk kentlerini vurdu. Ukraynalı yetkililer Harkov, Mıkolayiv ve Zaporijya’da da patlamalar meydana geldiğini belirttiler. 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Oleksiy Arestoviç, Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki yeni taarruzda dört bölgeyi ele geçirmeyi amaçladığını iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, gece boyunca Ukrayna’daki yüzlerce hedefin vurulduğunu söyledi.

Donestsk ve Luhansk bölgelerinden oluşan Donbas’ın bir kısmı 2015’ten bu yana Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Hal Cumhuriyeti adında ilk ayrılıkçı yapı tarafından yönetiliyor. Rus ordusunun Ukrayna’yı Donbas’ın tamamen dışına itmeyi hedeflediği düşünülüyor.