Ulaşım esnafı UKOME toplantısından zam bekliyor

Ulaşım esnafı UKOME toplantısından zam bekliyor
İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ulaşım esnafı temsilcileri, toplantıdan zam kararı çıkmasını beklediklerini belirtti.SEFERLER DURABİLİRTuryol Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı...

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ulaşım esnafı temsilcileri, toplantıdan zam kararı çıkmasını beklediklerini belirtti.

SEFERLER DURABİLİR
Turyol Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım İnandı, deniz yoluyla toplu ulaşım biletlerine yüzde 70 zam gelmezse seferleri durdurmak zorunda kalacaklarını belirtti.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Emin Alagöz, akaryakıt zamlarından dolayı birçok minibüsün çalışmadığını belirtti. Alagöz minibüslerin çalışması için yüzde 57’lik bir zammın şart olduğunu söyledi.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık da artan maliyetleri karşılamak için yüzde 57,2 oranında bir zam istediklerini vurguladı. 2 ay öncesinde 6,8 lira olan yakıtın şuan 22 liraya çıktığına işaret eden Göksel Ovacık, biletlere en az yüzde 50 zam gelmezse İstanbullulara hizmet edemeyeceklerini belirtti.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise 24 Aralık’ta taksimetre fiyatlarına zam geldiğini ancak o günden sonra akaryakıt fiyatlarının yüzde 100 zamlandığı için yapılan zammın erdiğini açıkladı. Eyüp Aksu taksici esnafın yüzde 60 oranında zam beklediğini iletti.