Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: Marmara Denizi’nde batan gemiyle ilgili yeni gelişme

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: Marmara Denizi’nde batan gemiyle ilgili yeni gelişme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün batan geminin “Deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen geminin, Batuhan A gemisi olduğu kesinleşmiştir" denildi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün batan geminin “Deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen geminin, Batuhan A gemisi olduğu kesinleşmiştir" denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında batan "Batuhan A" adlı kargo gemisiyle ilgili yeni gelişmeyi duyurdu.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batmış, bölgeye sevk edilen ekipler geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulmuştu. Su altı tarama cihazlarının görüntülerinde 51 metre derinlikte gemi batığına rastlanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tespit edilen geminin "Batuhan A" gemisi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan şöyle:

"Yapılan çalışmalar neticesinde, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin elli bir metre altında tespit edilen geminin, gece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzce ROV cihazı ile yapılan sörveyinde Batuhan A gemisi olduğu kesinleşmiştir.

(Batuhan A gemisi) Bugün sabah saatlerinden itibaren anılan batığa dalış faaliyeti gerçekleştirilecek olup, denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerine de aralıksız devam edilecektir."