Ulaştırma sistemi uyarıyla hayat kurtarıyor

Ulaştırma sistemi uyarıyla hayat kurtarıyor
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ulaştırma için kullanılan resmi uygulama, Rusya’nın hava saldırılarına karşı uyarı ve yönlendirmelerle hayat kurtarmayı amaçlayan bir platforma dönüştü.BBC’nin İngiltere'de yayımlanan...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ulaştırma için kullanılan resmi uygulama, Rusya’nın hava saldırılarına karşı uyarı ve yönlendirmelerle hayat kurtarmayı amaçlayan bir platforma dönüştü.

BBC’nin İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinden aktardığına göre, eskiden otobüs bileti almak ya da park ücretini ödemek için kullanılan Kyiv Digital isimli uygulama, artık haritada tehlike altındaki bölgeleri işaretliyor ve insanları en yakın sığınaklara yönlendiriyor.

Haritada; eczaneler, ücretsiz su ve ekmek verilen merkezler, açık marketler ve çalışan benzin istasyonları da gösteriliyor.

Ülkenin dijital dönüşümden sorumlu yetkilisi ve Kiev Belediye Başkan Yardımcısı Petro Oleniç’in yardımıyla Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesinden 24 saat sonra uygulamanın odağı değişmişti bile.

Oleniç, yaptığı yazılı açıklamada “Hizmetlerimizi son duruma adapte etmemiz gerekiyordu ve bunu yaptık. Sebebi açık. Ülkemizi, şehirlerimizi, şehir sakinlerimizi, anne ve babalarımızı, çocuklarımızı ve geleceğimizi savunmalıyız. Burası bizim evimiz ve sonuna kadar savaşacağız” ifadelerini kullandı.