Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün deprem bağışı sorularına, AFAD'dan tek görselle cevap geldi

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün deprem bağışı sorularına, AFAD'dan tek görselle cevap geldi
Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nü, CİMER'e deprem bağışlarıyla ilgili sorduğu sorulara AFAD tek bir görselle yanıt verdi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün paylaşımı şu şekilde:T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim...
Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nü, CİMER'e deprem bağışlarıyla ilgili sorduğu sorulara AFAD tek bir görselle yanıt verdi. 

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün paylaşımı şu şekilde:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) 24.01.2024 tarihinde bireysel başvuru yoluyla ilettiğimiz ve deprem bağışlarını konu alan soruları ve AFAD tarafından başvurumuza verilen cevabı paylaşıyoruz.

AFAD ilettiğimiz sorulara kurumun web sitesinde yayınlanan “Bağış Hesabından Yapılan Harcamalar” görseliyle genel bir cevap vermeyi uygun gördü. Bilgi edinme talebimizde yer alan toplanan bağışların nasıl harcandığı, ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırıldığı ve bu amaca yönelik ihalelerin nasıl düzenlendiği ve sonuçlandığı şeklindeki sorularımız ise cevapsız kaldı.

Sorular:

•⁠ ⁠Deprem bölgesine ve depremzedelere yardım amacıyla yurt dışından / yurt içinden toplam ne kadar maddi destek toplandı?

•⁠ ⁠Bu destek hangi kalemlere bölündü ve ne şekilde harcandı?

•⁠ ⁠Bu destek hangi şekilde deprem bölgesine, orada bulunan ihtiyaç sahibi kurumlara ve vatandaşlara ulaştırıldı?

•⁠ ⁠Deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine sağlanan hizmetlerin ihaleleri nasıl düzenlendi, bu ihalelerin sonuçları ve detayları nelerdir?

Cevap: