Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya: Bakanlığın önüne çıkıp meydan okusaydı döverdim

Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu'ya: Bakanlığın önüne çıkıp meydan okusaydı döverdim
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı'nın önüne çıkıp meydan okusaydı, ben de onu orada döverdim" dedi.Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı programda “Süleyman...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı'nın önüne çıkıp meydan okusaydı, ben de onu orada döverdim" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı programda “Süleyman Soylu bana hakaret etti. Dedim ki 'Geliyorum'. Samimi söylüyorum, eğer İçişleri Bakanlığı'nın önüne çıkıp meydan okusaydı, ben de oraya kadar yürüyebilseydim döverdim. Kimse benim anneme küfredemez" dedi.

Özdağ, Medyascope'un YouTube kanalında dün yayınlanan Zafer Partisi yerel seçimlerde ne kadar iddialı?” konulu, programda gazeteci Ruşen Çakır’ın konuğu oldu. Program süresince izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Genel Başkan Özdağ, Süleyman Soylu ile ilgili “Düello bekliyorduk, ne oldu, Bakanlıktan gidince bitti mi?” şeklindeki soru üzerine “Kimse anneme küfredemez" diyerek şunları söyledi:

“Süleyman Soylu, Antalya’da bir konuşmasında bana hakaret etmiş, Göç İdaresi’ndeki konuşmasında ve bu bana parlamentoda soruldu. Benim de hakaretten haberin yoktu. Gazeteciler duymuşlar, aynı gün oluyor hadise. Okudum, gerçekten çok ağır hakaret. Mahkemeye gittim. Mahkeme beraat verdi. Ben bunu (hakaret) o hakime söylesem, hakim beni içeri atar. Ben hakimleri de biraz vicdana davet… Bu sana söylense ne yaparsın.”

“Dedim ki ‘geliyorum”

“’Ya sen siyasetçisin’. Tamam, ben siyasetçiyim; siyasetçi daha fazla eleştirilmeyi kabul eder ama hakaret edemezsin sen bana, hem de Bakan konumundasın. Sonra çıktı bir televizyon programında tekrar hakaret etti. Onun üzerine ben de çıktım bir basın toplantısı yaptım, hemen bir saat sonra. Dedim ki ‘geliyorum, silahsız geliyorum’ dedim. Bakın samimi söylüyorum, eğer İçişleri Bakanlığı'nın önüne çıkıp tek başına meydan okusaydı; ben de oraya kadar yürüyebilseydim döverdim. Onun için gittim zaten. Kimse benim anneme küfredemez. Benim annem avukat, 84 yaşında.”

“Soros’un projesinin gerçekleşmesinden sorumlu da Süleyman Soylu’nun kendisi“

“Kardeşim sizin elinizde devletin bütün belgeleri var, ‘Soros çocuğu’ diyor! Soros ’Suriyeliler Türkiye’de kalsın’ diyor. Suriyelilerin Türkiye’de kalması için çalışan… Ben çıkması için çalışıyorum. Soros’un projesinin gerçekleşmesinden sorumlu da Süleyman Soylu’nun kendisi. Ne yapabilirdi (Süleyman Soylu), şunu yapabilirdi; çıkardı derdi ki ‘Ümit bey, kusura bakmayın, buyrun bir kahve içelim’ bunu yapmak için adam olmak gerekir, bunu yapmadı.”