Ümit Özdağ’dan, Süleyman Soylu’ya: Tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim

Ümit Özdağ’dan, Süleyman Soylu’ya: Tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı'na yürüyüşü polis tarafından engellenmişti. Özdağ, o güne ilişkin “Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim”...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı'na yürüyüşü polis tarafından engellenmişti. Özdağ, o güne ilişkin “Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında geçen tartışma hakkında konuştu. Özdağ, “Eğer İçişleri Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim, bunun için gittim. Kimse benim anneme küfür edemez” dedi.

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a konuk olan Özdağ, Soylu’nun Antalya’da Göç İdaresi’nin bir konuşmasında kendisine hakaret ettiğini söyledi. Özdağ, bu durumun kendisine parlamentoda sorulduğunu, sözlerden haberinin olmadığını belirtti.

Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okudum, gerçekten çok ağır hakaret. Mahkemeye gittim, Mahkeme beraat verdi. Ben bunu o hakime söylesem, beni içeri atar. Bakan konumundaki kişi bana hakaret edemez. Sonra, çıktı bir televizyon programında tekrar hakaret etti. Onun üzerine ben de bir basın toplantısı yaptım, ‘Silahsız geliyorum’ dedim. Eğer İçişleri Bakanlığı’nın önüne tek başına çıkıp meydan okusaydı, ben de onu döverdim. Ben de bunun için gittim. Kimse benim anneme küfür edemez. Benim annem avukat, 84 yaşında. Sizin elinizde devletin bütün belgeleri var. ‘Soros çocuğu’ diyor. Soros, ‘Suriyeliler, Türkiye’de kalsın’ diyor. Ben Suriyelilerin gitmesi için çalışıyorum, Soros’un projesinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olan da Süleyman Soylu’nun kendisi.”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında "Sessiz İstila" belgeseli üzerinden bir tartışma başlamıştı. Bir televizyon kanalında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özdağ ilgili, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Soros çocuğudur” ifadelerini kullanmıştı. Özdağ, 6 Mayıs 2022 İçişleri Bakanlığı önüne gideceğini duyurmuştu.

TBMM Dikmen kapısından İçişleri Bakanlığı önüne yürümek isteyen Özdağ'a polis izin vermemişti. Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı önüne geleceğini açıklaması sonrasında bakanlığın önüne Hayvan Durum İzleme Aracı çekilmişti.