Ünlü sanatçı Robbie Williams sordu: İsias Otel neden çöktü?

Ünlü sanatçı Robbie Williams sordu: İsias Otel neden çöktü?
İsias Otel'de hayatını kaybedenler için paylaşımda bulunan Robbie Williams sosyal medyada bir video paylaştı. İsias Otel'de hayatını kaybedenler için 'adalet' çağrısında bulunan sanatçı, "İsias Otel neden çöktü?" diye sordu.6...
İsias Otel'de hayatını kaybedenler için paylaşımda bulunan Robbie Williams sosyal medyada bir video paylaştı. İsias Otel'de hayatını kaybedenler için 'adalet' çağrısında bulunan sanatçı, "İsias Otel neden çöktü?" diye sordu.

6 Şubat’taki depremlerde Adıyaman’daki İsias Oteli'nde 72 kişi hayatını kaybetmişti. Müzisyen Robbie Williams, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan İsias Otel'de hayatını kaybedenler için adalet çağrısında bulundu.

'Adalet istiyoruz'

İsias Otel'in neden yıkıldığını soran Williams, paylaştığı videoda “Ben Robbie Williams ve bir sorum var; İsias Otel neden çöktü? Adalet istiyoruz! Çocuklarımız için, Şampiyon Meleklerimiz için adalet istiyoruz" dedi.

İsias’ta yakınlarını kaybeden aileler, adalet ve hak mücadelesini birlikte vermek için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurmuşlardı.

Dava hakkında

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de bulunduğu 72 kişinin yaşamını yitirdiği otele ilişin hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma‘ suçundan iki yıl sekizer aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/01/Xh0drizYN3dF03Z3.mp4"][/video]