Ünsal Ban’ın şoförünün evinde ‘belge yakma’ mesaisi

Ünsal Ban’ın şoförünün evinde ‘belge yakma’ mesaisi
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hafta sonu gündeme getirdiği ‘rüşvet ağı’ iddialarının odağındaki isimlerden olan Prof. Dr. Ünsal Ban’ın şoförü Ahmet K.’nin evinde arama yapıldı.Arama esnasında Ban’ın...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hafta sonu gündeme getirdiği ‘rüşvet ağı’ iddialarının odağındaki isimlerden olan Prof. Dr. Ünsal Ban’ın şoförü Ahmet K.’nin evinde arama yapıldı.

Arama esnasında Ban’ın şoförünün eşi ve baldızının belgeleri yakarken yakalandığı iddia edildi.

Ankara Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunan Ban, deniz yoluyla yurt dışına kaçacağı ihbarı sonrası Milas’ta bir araçla seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandığı öne sürülmüştü. Ban’la birlikte şoförü Ahmet K. de gözaltına alınmıştı.

Ban’la birlikte Ankara’ya getirilen Ahmet K.’nin Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği’ndeki işlemleri sürerken, arama yapmak için Gölbaşı ilçesindeki evine giden polis ekipleri eşi Neslihan K. ve yakını Zeynep Naz H.’yi bazı evrak ve dijital materyalleri bahçede yakarken yakaladı.

Yapılan incelemede iki çanta içerisinde yer alan çok sayıda klasör içerisindeki evraklarla bazı dijital materyallerin bahçedeki bir el arabası içerisinde yakıldığı tespit edildi.