Urfa'da arazi savaşları: Bir yılda 13 kişi öldü

Urfa'da arazi savaşları: Bir yılda 13 kişi öldü
Urfa’da son bir yılda arazi ve su kavgaları nedeniyle 13 kişi öldü, en az 90 kişi yaralandı. Arazi kavgalarının temelinde, mera ve hazine arazilerinin kullanımı yatıyor. Gazete Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre, arazi...

Urfa’da son bir yılda arazi ve su kavgaları nedeniyle 13 kişi öldü, en az 90 kişi yaralandı. Arazi kavgalarının temelinde, mera ve hazine arazilerinin kullanımı yatıyor. Gazete Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre, arazi anlaşmazlığıyla ilgili son bir yılda medyaya en az 25 kavga haberi yansıdı. Silahların da kullanıldığı bu kavgalarda 13 kişi öldü, en az 90 kişi de yaralandı.

Arazi kavgaları, çoğunlukla tapusuz alanlar yüzünden yaşanıyor. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, “Genelde müşterek araziler ve meralardan sorunlar başlıyor. Bir köyde hazine yeri de var mera yeri de var. Kim kendini güçlü hissediyorsa, kimin sopası varsa, devletin arazisini işgal ediyor. En çok sorun buradan kaynaklanıyor” dedi.

SİLAH EDİNME SÜRECİ ZORLAŞTIRILMALI
Kavgaların çoğunda ortaya çıkan silahlara dikkat çeken Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, silah ruhsatına erişimin kolay olduğunu vurgulayarak silah edinme sürecinin zorlaştırılması gerektiğini savunuyor.