USTAYA VEDA

USTAYA VEDA
Sanatçı Ferhan Şensoy, pazartesi günü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etti. Şensoy’un cenazesi Ses Tiyatrosu’ndan önce bir süre öğrenim gördüğü...

Sanatçı Ferhan Şensoy, pazartesi günü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etti. Şensoy’un cenazesi Ses Tiyatrosu’ndan önce bir süre öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi’ne götürüldü.
Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törende konuşan kızı Müjgan Şensoy, “Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu” ifadelerini kullandı.
ÇORUH: SES TİYATROSU’NU
BİZ YAŞATACAĞIZ
Ferhan Şensoy’un da bir dönem devraldığı Ortaoyuncuları Kavuğu’nun şu anki sahibi Şevket Çoruh konuşmasında, “Yeni mezun olmuştum, Nevizade’den cesaret alıp Ferhan Şensoy’un karşısına geçtim. Bu tiyatroda oynamak istediğimi söyledim, o da kendi üslubunca beni tiyatrodan kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Başımız sağ olsun, çok söylenecek şey var, kitaplar yazılacak hakkında, bu ses tiyatrosunu biz yaşatacağız” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Uluslararası bir sanatçıydı, dünya çağında bir sanatçıydı. Bu sahneden Ferhan Şensoy’u izlemiş ve onu alkışlamış olmak benim gibi biliyorum ki birçok insanın da en özel en nadide hatıralarından biridir. Üstat şimdi de o ebedi yolculuğa çıkıyor. Bu güzel sahne, bize bıraktığı bütün eserleri, anlattıkları her şey bize yadigâr kalmıştır. Ben İstanbullu olarak İBB Başkanı olarak kendisine minnettar olduğumuz belirtmek isterim.”
“BANA HALDUN’DAN
MİRAS KALMIŞTI”
Haldun Taner’in eşi Demet Taner, “Ferhan, bana Haldun Taner’den miras kalmıştı. İyi ki bu dünyaya geldi, iyi ki bizim oldu” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından Şensoy’un cenazesi Teşvikiye Camii’ne götürüldü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Şensoy’un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.