Utanıyorum rezillik

Utanıyorum rezillik
Piyanist Fazıl Say, tiyatronun duayenlerinden Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açılmasını, “Rezillik” olarak tanımladı.Say, İzmir Çeşme'de verdiği konsere başlamadan önce Genco Erkal için 4...

Piyanist Fazıl Say, tiyatronun duayenlerinden Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açılmasını, “Rezillik” olarak tanımladı.

Say, İzmir Çeşme'de verdiği konsere başlamadan önce Genco Erkal için 4 yıl hapis cezası istenmesine tepki gösterdi. Say’ın Genco Erkal’ın adını anmasıyla seyirciler alkışlarla desteklerini gösterdiler.

Erkal'a açılan davayı rezillik olarak tanımlayan Fazıl Say şunları söyledi:

"Bugün Genco Erkal 83 yaşında bir sanatçıdır. Muhalif tweetleri yüzünden 4 yıl hapsi istenen dava açıldı. Bundan utanıyorum bir Türk olarak. Böyle bir rezilliğin ve cahilliğin Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerektiğini düşünüyorum."  

İHBAR 5 YIL SONRA İŞLEMDE

Savcılığın 2016’da gönderilen ihbarı beş yıl sonra işleme koyduğu ve Erkal’ın Twitter hesabında geriye dönük tarama yapıp üç paylaşımı seçtiği ortaya çıkmıştı. Erkal’ın “Üç farklı paylaşımında Erdoğan’a hakaret ettiği” belirtilerek bir yıl iki aydan dört yıl sekiz aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.