Uydu görüntüleri çekilmeyi doğrulamadı

Uydu görüntüleri çekilmeyi doğrulamadı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna’yı işgal iddiaları bilgi terörü” açıklaması yaptı. Ancak ABD’li uydu şirketi Maxar, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerin muharebe mevzilerine doğru ilerlediğini öne sürdü....

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna’yı işgal iddiaları bilgi terörü” açıklaması yaptı. Ancak ABD’li uydu şirketi Maxar, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerin muharebe mevzilerine doğru ilerlediğini öne sürdü. Uydu görüntülerinde çok sayıda saldırı uçağı ve askeri tabur görüldü.

NTV’nin haberine göre, ABD merkezli teknoloji şirketi Maxar, çektiği yeni uydu görüntülerine atıfta bulunarak Rus birliklerinin hazırlık bölgelerinden çekilerek Ukrayna sınırına yakın muharebe mevzilerine doğru ilerlediğini öne sürdü. Bununla birlikte, Rusya aylardır birliklerini Ukrayna çevresinde ve ilhak edilen Kırım yarımadasında yığıyor. 

ÇEKİLME AÇIKLAMASI GÜVEN VERMEDİ
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna sınırı yakınında Rus sahra hastanelerinin inşa edildiğini ve daha fazla taburun sınıra yaklaştırıldığını belirterek bunların “sadece işgale hazırlık olarak yapılabileceğini” sözlerine ekledi.

NATO savunma bakanlarıyla yapacağı toplantı öncesinde gazetecilere konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Şimdiye kadar sahada gerilimin düşürülmesi yönünde bir adım, Ukrayna sınırlarında Rusya’nın askeri varlığını azalttığına ilişkin bir işaret görmedik” dedi.