Uzayda ilk zengin

Uzayda ilk zengin
Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic’in sahibi İngiliz iş insanı Richard Branson, dün altı kişilik bir ekip ile uzaya uçtu. Branson, uçuş programını rakibi Jeff Bezos’tan öne çekerek uzaya giden...

Uzay aracı üreticisi ve uzay turizmi şirketi olan Virgin Galactic’in sahibi İngiliz iş insanı Richard Branson, dün altı kişilik bir ekip ile uzaya uçtu. Branson, uçuş programını rakibi Jeff Bezos’tan öne çekerek uzaya giden ilk milyarder oldu.
ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport America’dan yerel saatle 08:30’da kalkış yapan uzay aracı VSS Unity, 20 dakikalık bir uçuş gerçekleştirerek dünyadan 88 kilometre yükseğe çıktı. Şirketin sahibi 70 yaşındaki Branson “uzaya çıkan ilk milyarder unvanı”nın sahibi oldu. Branson test uçuşunun ardından, uzay aracının 2022’deki ticari uçuşlara başlamadan önce en az iki test uçuşu daha yapacağını aktardı.
Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ise, Virgin Galactic’i gerçek bir uzay uçuşu deneyiminin gerisinde kaldığını belirterek, Virgin Galactic’in uluslararası bir havacılık kuruluşu tarafından belirlenen ve Dünya’nın atmosferi ve uzay arasındaki sınır olarak kabul edilen 100 kilometre yükseklikteki Karman çizgisinin altında kaldığını ifade etti.
JEFF BEZOS
20 TEMMUZ’DA
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve ABD Hava Kuvvetleri ise, Dünya’dan 80 kilometre yükseğe uçan herkesi astronot olarak tanımlıyor. Öte yandan Amazon’un CEO’su Jeff Bezos da 20 Temmuz’da uzay şirketi Blue Origin’in ilk insanlı uçuşuyla uzaya gideceğini duyurmuştu.