‘Vahşet’e iki tutuklama

‘Vahşet’e iki tutuklama
Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma...

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde 10 gün önce görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.'nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı.

Başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Murat B. ve Sefa Ç. ise Sulh Ceza Hakimliği'nce "bir ev hayvanına veya evcil hayvana İşkence etme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden görüntülerde köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç.'yi Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği belirtildi. Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

TEPKİLER KONYA BÜYÜKŞEHİR’E

Kamuoyunda büyük tepki yaratan olayın ardından Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne diğer kentlerden de çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasi gitti, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ile DEVA Partisi İl Başkanı Seyit Karaca da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi almak istedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şeffaf bir süreç yönetilmediğini savunan CHP'li Bektaş, "Çünkü polis ve jandarma ekiplerinin burada bizler ve hayvan hakları savunucularını içeriye alınmasına izin verilmiyor" dedi.

Tesiste incelemelerde bulunan Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı ve Avukat Ayşegül Başkoçakçiftçi ise başka köpeklere de kötü muamele edildiğine dair görüntüler bulunduğunu belirterek yaşananlardan Konya Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Başocçakçiftçi, "Görev ihmali ve görevi kötüye kullanma vardır. Gerekli yargılamayı yargı mercii yapacaktır. Konya Barosu olarak olayın hukuki takibini üstlenmiş bulunmaktayız" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra çok sayıda kullanıcı olaya tepki gösterdi. #Konyadakatliamvar etiketi akşam saatlerinden itibaren Twitter'da Türkiye trendleri arasına girdi ve yaklaşık 12 satte 70 binden fazla tweet atıldı.