Vahşetin kamera kaydı var

Vahşetin kamera kaydı var
Konya Meram’da öldürülen Yaşar Dedeoğlu (65), eşi İpek Dedeoğlu (62), çocukları Serap Dedeoğlu (36), Serpil Dedeoğlu (32), Sibel Dedeoğlu (30), Metin Dedeoğlu (45) ve Barış Dedeoğlu’nun (35) cenazeleri, yapılan otopsinin...

Konya Meram’da öldürülen Yaşar Dedeoğlu (65), eşi İpek Dedeoğlu (62), çocukları Serap Dedeoğlu (36), Serpil Dedeoğlu (32), Sibel Dedeoğlu (30), Metin Dedeoğlu (45) ve Barış Dedeoğlu’nun (35) cenazeleri, yapılan otopsinin ardından teslim alınıp, Saraçoğlu Mahallesi’ndeki mezarlık önüne getirildi.
Cenaze törenine; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile konuyu araştırmak için kente gelen partilerden AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığındaki heyet, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığındaki heyet ve ailenin yakınları katıldı. Kılınan namazın ardından 7 kişinin cenazeleri, yan yana toprağa verildi.

KATLİAMIN TÜM DETAYLARI KAMERADA

Konya’da 7 kişinin öldürüldüğü katliamın dakika dakika çekilmiş görüntüleri olduğu ortaya çıktı. 7 kişinin katledilmesiyle ilgili incelemelerde bulunan avukatlar, soruşturmayı yürüten Konya Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü. Görüşmeye avukatlar, Abdurrahman Karabulut, Özgür Erol, Maviş Aydın ve Eylül Yaylacı katıldı.
Görüşmeden sonra Mezopotamya Ajansı’na konuşan avukat Maviş Aydın, şu bilgileri verdi: “Cumhuriyet Başsavcısı, otopsiye katılan savcı ve beraberindeki 3 savcı olmak üzere toplam 5 savcı görüşmede yer aldı. Soruşturma kapsamında 3 kamera kaydı alınmış. Birinin çözümlemesi yapılmış. İki tanesinin çözümlenmesi yapılmamış. Çözümlenmesi yapılan kamera kaydında tek failin girdiği 35-40 dakikalık kayıt var. Bu tek kameradan yapılan incelemede, sadece bir saldırgan görülüyor. Diğer kamera incelenmediğinden bir şey söylemiyorlar.”
Görüntü çözümlemesi yapılan kamera kaydında failin, saat 17.50 sıralarında aracını getirip, evin bahçe kapısına yanaştırdığını belirten Aydın, şöyle devam etti:
“O anda evin en küçük kızı ile diğer ablasının arka komşudan geldiği görülüyormuş. Fail arabasını yanaştırınca ayak üstü sohbet ediyorlar. Sonra fail içeri giriyor. Fail ile baba Yaşar Dedeoğu, sandalyede karşılıklı oturuyorlar. O görüşmenin süresi yaklaşık 20 dakika. Sonra faili uğurluyorlar. 18 dakika sonra fail geri geliyor. Geri geldiğinde aile faile, kendileri kapıyı açıyor. Adam içeri giriyor, oturuyor. Elinde mavi bir poşet varmış, poşetten silahını çıkartıyor. Fail ateş edince, evin küçük kızı failin üzerine atlıyor, silahı almak için. Sonra bir kadın daha adamın üzerine atlıyor, silahı almak için uğraşıyorlar. Sonra diğerleri dahil oluyor. Fail bir şekilde kendini sıyırıyor. Biraz uzaklaşıyor, sonra dönüp hepsine ateş ediyor.”
Saldırganın, Dedeoğlu ailesine mayıs ayında saldıranların yakını olduğu ancak gözaltına alınıp bırakılanlar arasında yer almadığı belirtildi.

13 KİŞİ GÖZALTINDA, SALDIRGAN ARANIYOR

Saldırganın kimliği henüz belirlenemese de ifadesine başvurulanların sorgusundan ve polisin yaptığı çalışmalardan saldırganın Mehmet Altun olduğu düşünülüyor. Polis ekipleri tarafından her yerde aranan Mehmet Altun’un kaçtığı güzergahlar ve aracını terk edip gittiği bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırılırken, gözaltındaki 13 kişinin sorgusu ise sürüyor.

HAKİKATİ ARIYORSANIZ İLK SALDIRI SONRASI VERİLEN İFADELERE BAKIN

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya’da ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin cenazesine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sancar’açıklaması şöyle.
“Elbette ortada Kürt-Türk çatışması yoktur. Ortada halklar arası sorun var diyenler, bu sorunu yaratan ırkçı politikalar, uygulamalar, tahrik ve kışkırtma yönetimidir. Dünden beri acımız bu kadar derinken, yandaş medyanın her kanalında bu devam ediyor. Bu ülkede halkların eşit birlikteliğini, demokrasi ve barış içinde birlikte yaşamasını en güçlü savunan bizleriz. Bu ülkede halklar arasında birlikteliğini kurmakta kararlıyız. Eğer hakikati arıyorsanız, katledilen insanlarımızın akrabalarına, komşularına sorun, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ilk saldırıdan sonra alınan ifadelere bakın.”