Vali ve başkandan Erzurum gününde Davutoğlu yasağı

Vali ve başkandan Erzurum gününde Davutoğlu yasağı
İstanbul'da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri'nin açılış töreninde Ahmet Davutoğlu gerilimi yaşandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in ve AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, Gelecek Partisi lideri...

İstanbul'da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri'nin açılış töreninde Ahmet Davutoğlu gerilimi yaşandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in ve AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun gelmesi halinde törene katılmayacaklarını bildirmesi üzerine Davutoğlu'nun tören alanına girişinin engellendiği ileri sürüldü.

Açılış töreni öncesinde alana gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih ve teşkilat mensupları, Ahmet Davutoğlu'nun açılışa katılmasının engellendiği gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Vali Memiş ve EBB Başkanı Sekmen'in tavrını öğrenen Davutoğlu'nun "Erzumluların etkinliği daha fazla zarar görmesin" diyerek etkinliğe katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

"ERZURUMLULARA YAKIŞMADI"

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) yöneticileri ile Gelecek Partisi üyeleri arasında tartışma yaşandı. Bazı partililerin, "Erzurumlulara yakışmadı" tepkisine ERKON yöneticilerinin, "Erzurum ile ilgisi yok. Valilik ve belediyenin yaptığı Erzurum'a genellenemez" karşılığını verdi.

Partililerin daha sonra araçlarına binip alandan uzaklaşmasının ardından açılış törenine başlandı.

Etkinlikte konuşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, "Bu tavır Erzumlulara yakışmıyor. Erzurumlular adına sayın Ahmet Davutoğlu'ndan özür diliyorum" dedi.

Cinisli'nin Twitter paylaşımını alıntılayan Davutoğlu, "Geleneksel misafirperverliğimize ve devlet ahlakımıza uymayan nobran nezaketsizliğe karşı Erzurum’un onurunu koruyan Erzurum milletvekili değerli dostum Sn. Naci Cinisli ve Erzurumlu hemşehrilerime canıgönülden teşekkür ediyorum" dedi.