Bakanlığın talebi reddedildi: Validebağ Korusu'nda millet bahçesi projesinin iptali onandı

Bakanlığın talebi reddedildi: Validebağ Korusu'nda millet bahçesi projesinin iptali onandı
Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik millet bahçesi projesine ilişkin imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Avukat Onur Cingil, iptal kararını Tüm Üsküdarlılara,...

Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik millet bahçesi projesine ilişkin imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Avukat Onur Cingil, iptal kararını Tüm Üsküdarlılara, ülkemizin her köşesine hayırlı olsun" ifadeleriyle duyurdu.

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki 1. derece sit alanı olan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik millet bahçesi projesine tepki gösteren yaşam savunucuları, konuyu mahkemeye taşımıştı.

Açılan davalar sonucu imar değişikliği iptal edilirken, imar planlarının iptali kararı karşı yapılan başvuru da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

"Validebağ korudur koru kalacak"

istinaf mahkemesi de imar planlarının iptal edilmesi kararını onadı.

CHP'den Üsküdar Belediye Başkan aday adayı olan avukat Onur Cingil kararı istinaf mahkesenin onama kararını sosyal medya hesabından, "Başından beri dedik. 'Validebağ, korudur koru kalacak' dedik. 'Validebağ, bahçe değil korudur' dedik. Millet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak açtığımız davada iptal kararı istinaf mahkemesinin kararı ile kesinleşti. Tüm Üsküdarlılara, ülkemizin her köşesine hayırlı olsun" ifadeleriyle duyurdu.